Blog berichten

Een stukje Cuba uit eigen keuken

Begint de reis naar Cuba al te kriebelen en kun je niet wachten tot je eindelijk hun keuken kunt proeven? Of misschien ben je net geweest en wil je weer éventjes terug naar de smaak van dit Caraïbische paradijsje? Caravela helpt je graag een handje door middel van een Cubaanse “Ropa Vieja”: geheel op eigen eigenwijze wijze.

Echt héél bekend is de Cubaanse keuken niet en degene die er wel eens zijn geweest zullen zich voornamelijk kip en “arroz con frijoles” (rijst met bonen) herinneren.

Een lekker recept uit Cuba is echter het gerecht “ropa vieja” dat oude kleding/vodden betekend. Een vreemde naam voor deze stoofpot en waar de benaming precies vandaan komt is niet bekend – hoewel er verschillende verhalen over bestaan. Ondanks deze ietwat vreemde naam is het gerecht zelf erg smakelijk en niet al te moeilijk te maken. Je hebt alleen wat tijd nodig.

Ropa vieja is ook op verschillende manieren te bereiden, met runderlappen, ossenhaas of varkensvlees. Voor het recept dat hieronder staat werken we met varkenshaas. Gemakkelijk verkrijgbaar, niet al te duur en net zo lekker! De hoeveelheden gaan op de gok; doe wat je zelf het lekkerste lijkt. En zit er een ingrediënt tussen dat je niet lust? Vervang het door wat anders. Dit “op eigen eigenwijze wijze” recept is een leidraad.

Heb je zin gekregen om deze lekkernij zelf ook klaar te maken? Klik dan hieronder op de download knop voor het recept van Caravela.

Neem contact met mij op